مقالات آموزشی طراحی دکوراسیون داخلی

سقف باریسول چیست؟ (مقایسه انواع، مزایا و معایب)

سقف باریسول

آیا می دانید سقف باریسول چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ سقف ها جزو مهم ترین پارامترها در زیبایی و جذابیت خانه هستند. امروزه سقف های مدرن به گونه ای طراحی می شوند که ماندگاری بالا، وزن سبک و کاهش هزینه ها را به همراه داشته باشد. یکی از محبوب ترین و جدیدترین این سقف ها که در دکوراسیون داخلی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، سقف کاذب باریسول است و به نام سقف کشسان نیز شناخته می شود. باریسول ها از ورق های PVC تشکیل می گردند که تا 95 درصد ضد حریق هستند و سریع و آسان می توان آن را نصب کرد.

 

سقف باریسول چیست؟

سقف های باریسول در واقع سقف های کاذبی هستند که از مواد مختلفی مانند پارچه کشسان یا پلاستیک PVC ساخته می شود. این نوع سقف ها نسبت به سایر سقف های کاذب نصب راحت تری دارند. اولین بار این سقف توسط شرکت فرانسوی به نام “باریسول” یا “واریسول” اختراع و عرضه شد. ضخامت سقف باریسول کمتر از یک میلی متر بوده و دارای خاصیت ضد حریق است. مهم ترین ویژگی این سقف ها، کشسانی بودن آن می باشد که قابلیت ارتجاعی داشته و در اثر فشار پاره نخواهند شد.

 

انواع باریسول سقف

سقف های کشسان علاوه بر باریسول ساده انواع دیگری نیز دارند که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

سقف باریسول مات

سقف باریسول مات

این نوع سقف ها در محیط های بزرگ و عمومی مانند سالن سینما، سالن کنفرانس، سالن سینما و… مورد استفاده قرار می گیرد. علت استفاده آن در محیط های عمومی به خاطر داشتن زیبایی قابل توجه باریسول مات است. این سقف ها در متراژهای مختلفی تولید و نصب می شوند و همچنین دارای کمترین میزان بازتاب نور هستند.

سقف باریسول چاپی

سقف باریسول چاپی

این نوع سقف ها در طرح های مختلف وجود دارد که قادر به عبور دادن 50 درصد نور از خود را دارند در صورتی که مایل به کاهش میزان عبور نور هستید، باید از رنگ های تیره استفاده شود.

سقف باریسول نیمه شفاف

سقف باریسول نیمه شفاف

سقف باریسول نیمه مات یا نیمه شفاف برای ساختمان های اداری و صنعتی بسیار پرکاربرد هستند. این سقف ها به شکل تک رنگ بوده و از فیلترهایی، برای سقف های مختلف برخوردار هستند. آن ها محبوبیت بالایی دارند که به خاطر داشتن قابلیت شبیه سازی نور طبیعی است.

سقف باریسول کشسان

سقف باریسول کشسان

سقف های براق باریسول، ویژگی ها و کاربردهای متعددی دارد. این سقف ها نور زیادی را از خود عبور می دهند. رایج ترین این نوع سقف ساتن، ترنسپرنت، پارچه ای، آینه ای و لابل هستند.

 

مزایا سقف باریسول

در ساختمان سازی مدرن ده ها مدل مختلف سقف موجود هستند که هر کدام ویژگی ها و قابلیت های خود را دارد و در موقعیت های مختلف استفاده می شود. سقف باریسول که خاصیت نسوز دارد از ویژگی های زیر برخوردار است:

  • سقف های باریسول کاذب، کاملا آکوستیک است به این معنی که مانع ورود و خروج صدا می شود.
  • این سقف ها به علت داشتن خاصیت کشسانی، عایق مناسبی برای صوت دارند.
  • سقف کشسان باریسول تحمل وزن های بالا را داشته و بسیار مقاوم است و با قرار گرفتن تحت فشار، مانع از ریزش مصالح می شود.
  • تلفیق این سقف ها با دیگر سقف ها مانند شیشه ای، گچی و کنفی به راحتی انجام می شود که به خاطر داشتن ضخامت کم آن ها است.
  • این سقف ها در کاهش مصرف انرژی بسیار موثرند و از ایمنی خوبی برخوردارند.

از دیگر مزایای سقف باریسول، امکان چاپ طرح های مختلف، قابلیت شستشو، امکان استفاده نورپردازی، عدم جذب گردوغبار را می توان اشاره کرد.

 

معایب سقف باریسول

سقف باریسول با این که دارای مزایای بسیاری نسبت به سقف های دیگر است اما معایبی نیز به همراه دارد که به مهم ترین آن ها اشاره می شود:

  • در صورت استفاده از نورپردازی باید عایق شود چون امکان آسیب و خسارت را دارد.
  • در این سقف ها استفاده از نو و لامپ با محدودیت های مختلفی همراه است.
  • در سقف های باریسول باید از لامپ باکیفیت استفاده شود تا مشکلات تنفسی و انتشار گاز ایجاد نشود.
  • پارچه های استفاده شده در این نوع سقف ها مقاومت پایینی دارند و احتمال آسیب دیدگی آن ها بسیار است.

 

نصب و اجرای سقف باریسول

در سقف های باریسول سازه بندی انجام نمی شود. سازه نگه دارنده این سقف ها به صورت یک باکس، دور تا دور سقف کار گذاشته می گردند. با توجه به محل احداث سقف، اگر نیاز باشد باید زیرسازی سقف سازه کشی شود. سازه های باید به صورت خط ریلی در اطراف پروژه نصب گردند. طرح و پارچه با توجه به خواسته مشتری، روی سازه نصب می شود.

نکته مهم: در پیاده سازی سقف باریسول بخش اعظم کار مربوط به نور پردازی است، که برق کشی لازم برای ورودی و خروجی نور، آماده باشد.

بعد از انجام نورپردازی، پارچه های کشسان برای نصب روی سقف آماده می شوند. با حرارت دادن به پارچه باعث می شود که پارچه از حالت کششی خود خارج شده و با استفاده از ابزارک های مخصوص، پارچه را روی سازه از قبل آماده شده می اندازند.

 

سخن پایانی

پس از پاسخ به این سوال که سقف باریسول چیست دیدید که چه کاربردهای فراوانی دارد؛ امروزه با پیشرفت علم و به کارگیری تکنولوژی، سقف های کاذب با طراحی های مختلف و خیره کننده ای به چشم می خورند. نحوه نصب سقف باریسول به گونه ای است که نیازی به سازه بندی ندارد؛ به همین دلیل، بسیار محبوب است.

 

سولات متداول

سقف باریسول مناسب کدام فضاها است؟

سقف باریسول مناسب منازل، فروشگاه ها، ادارات، رستوران، بیمارستان و… است.

آیا می شود از سقف باریسول در حمام و سرویس بهداشتی استفاده کرد؟

بله، سقف باریسول ضد آب و ضد بخار است و به سادگی در محیط های مرطوب قابل استفاده می باشد.

عمر مفید سقف باریسول چند سال است؟

سقف باریسول بین 15 تا 20 سال دوام می آورد.

چقدر طول می کشد تا سقف باریسول نصب شود؟

نصب این سقف تنها به چند ساعت کار توسط افراد حرفه ای نیاز دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *