مقالات آموزشی طراحی دکوراسیون داخلی, عمومی

اندازه دقیق کابینت (مقدار فاصله، ابعاد و اندازه استاندارد)

اندازه دقیق کابینت

اندازه دقیق کابینت از اهمیت زیادی در طراحی دکوراسیون داخلی برخوردار است و بر اساس نوع کابینت متفاوت می باشد. رعایت این اندازه ها باعث می شود که آشپزخانه ای زیبا، کاربردی و ایمن داشته باشید. کابینت های زمینی برای قرار دادن وسایل سنگین و کابینت های دیواری برای قرار دادن وسایل سبک تر استفاده می شوند. مساحت آشپزخانه و سبک دکوراسیون نیز می توانند در ابعاد و اندازه کابینت ها تاثیر بگذارند. این عوامل نیز باید در هنگام سفارش کابینت آشپزخانه در نظر گرفته شوند تا با فضای خانه و سلیقه کاربر مطابقت داشته باشند. همچنین این اندازه تاثیر چشمگیری در تعیین قیمت کابینت در مشهد و سایر شهر ها دارد.

 

اندازه دقیق کابینت آشپزخانه چقدر است؟

کابینت پایه آشپزخانه

ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه با توجه به متراژ آشپزخانه تعیین می شود. با این حال، برخی از اندازه های اصولی کلی وجود دارند که باید رعایت شوند تا ایمنی و راحتی بیشتر را برای افراد فراهم کنند. اما این بدان معنا نیست که می توان کابینت ها را در هر اندازه ای که دوست دارید سفارش دهید. حتی در شرایط خاص، باید اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه را رعایت کنید و متناسب با بودجه خود بهترین جنس کابینت آشپزخانه را بکار ببرید.

این اندازه  شامل سایزهای قدی، عرضی، بلندی و گودی کابینت است و باید متناسب با دیگر بخش های آشپزخانه، مانند هود، سینک ظرفشویی، شیرآلات، یخچال و ماشین لباسشویی، در اندازه ای اصولی بکار رود تا فضای آشپزخانه ایمن و کاربردی باشد. به عنوان مثال، فاصله بین کابینت ها باید به گونه ای باشد که افراد به راحتی بتوانند به وسایل داخل آنها دسترسی داشته باشند. همچنین، ارتفاع استاندارد کابینت باید متناسب با قد کاربران بوده تا از خستگی و آسیب دیدگی جلوگیری شود.

 

انواع کابینت ها از نظر سایز و ابعاد

انواع کابینت از نظر سایز

کابینت های آشپزخانه از نظر اندازه و سایز به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر یک از آن ها دارای ویژگی های خاص خود هستند. این تقسیم بندی بر اساس عواملی مانند عمق، عرض، ارتفاع و سبک کابینت انجام می شود. در ادامه مطلب به معرفی انواع کابینت آشپزخانه از نظر اندازه و سایز پرداخته می شود.

کابینت های دو تکه آشپزخانه کابینت های زمینی و دیواری

کابینت های دو تکه آشپزخانه شامل کابینت های زمینی و دیواری هستند. کابینت های زمینی به وسیله ی پایه ی کوتاهی از روی زمین فاصله می گیرند و به دیوار آشپزخانه متصل می شوند. کابینت های دیواری بسته به سلیقه ی مشتری و سبک کابینت، با فاصله های متفاوتی از سقف آشپزخانه نصب می گردند.

در گذشته معمولا فاصله ی کابینت های دیواری از سقف بیشتر بود، اما امروزه این فاصله کمتر شده  و حتی در بسیاری موارد، به طور کامل از بین رفته است. مزیت این کار، بهینه سازی فضای کابینت های آشپزخانه می باشد.

کابینت های سوپر، راه حلی ایده آل برای آشپزخانه های مدرن

کابینت های یکسره یا سوپری، همانند یک کمد دیواری بلند هستند که از زمین تا سقف امتداد دارند. این کابینت ها معمولا در آشپزخانه های مدرن و کم جا استفاده می شوند زیرا فضای بیشتری را برای قرار دادن وسایل ایجاد می کنند. کابینت های سوپری معمولا از داخل دارای قفسه ها و طبقات متعددی بوده و استفاده راحتی دارند. با این حال، ابعاد کابینت به صورت دقیق در سبک های مختلف و با توجه به عوامل مختلف، ممکن است متفاوت باشد.

 

عوامل موثر در تغییر سایز کابینت های دو تکه

ابعاد کابینت دو تکه اهمیت بسیاری دارد. این ابعاد به گونه ای است که استفاده از کابینت ها راحت و ایمن باشد. با این حال، گاهی اوقات ممکن است نیاز باشد این ابعاد تغییر کنند. عوامل موثر در تغییر سایز کابینت های دو تکه عبارتند از:

  1. ترجیحات شخصی: برخی افراد ترجیح می دهند فضای بیشتری بین کابینت ها داشته باشند تا بتوانند از آن برای قرار دادن اکسسوری یا گلدان استفاده کنند.
  2. سبک دکوراسیون: گاهی اوقات افراد ترجیح می دهند کابینت های آشپزخانه خود را با سبک خاصی طراحی کنند. این سبک دکوراسیون ممکن است نیاز به تغییر ابعاد استاندارد کابینت ها داشته باشد. به عنوان مثال، اگر می خواهید از کاشی های بین کابینتی استفاده کنید، ممکن است نیاز باشد فاصله بین کابینت ها بیشتر باشد.
  3. اندازه وسایل آشپزخانه: اگر وسایل آشپزخانه شما بزرگ هستند، شاید نیاز باشد کابینت ها نیز بزرگتر در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال، اگر سینک ظرفشویی بزرگی دارید، ممکن است نیاز به ارتفاع کابینت های دیواری بیشتر باشد.

 

اندازه های استاندارد کابینت بلند

سایز استاندارد کابینت بلند

ارتفاع استاندارد کابینت بلند معمولاً بین 205 تا 235 سانتی متر می باشد و عمق آن ها بین 30 تا 58 سانتی متر است. این کابینت ها معمولاً سفارشی ساخته می شوند و برای آشپزخانه هایی با ارتفاع سقف زیاد یا برای افرادی که می خواهند فضای بیشتری برای ذخیره سازی وسایل خود داشته باشند، مناسب هستند.

توجه: عمق بیش از 58 سانتی متر برای کابینت های بلند کارایی لازم را ندارد و استفاده از آن دشوار خواهد شد.

 

ابعاد استاندارد کابینت دیواری

ابعاد استاندارد کابینت دیواری

کابینت های دیواری معمولاً بین 30 تا 58 سانتی متر عمق و 72 سانتی متر عرض دارند. ارتفاع کابینت های دیواری می تواند بین 30 تا 133 سانتی متر باشد که معمولاً بین 88 تا 116 سانتی متر است.

مهم ترین نکته در ساخت و تعیین ابعاد کابینت دیواری، ارتفاع آن خواهد بود. ارتفاع کابینت های دیواری باید طوری در نظر گرفته شود که دسترسی به وسایل درون آن ها راحت باشد و همچنین فضای آشپزخانه را کوچک تر نشان ندهد. اما اگر آشپزخانه کوچکی دارید مطالعه مقاله مدل کابینت ام دی اف جدید برای آشپزخانه کوچک می تواند تاثیر بسیار مفیدی در انتخاب شما داشته باشد.

در صورت نصب کابینت دیواری روی یک دیوار خالی، این اندازه ها می تواند تغییر بیشتری داشته باشد. در صورتی که از کابینت پایه استفاده نشود، محدودیتی در ارتفاع نیست و گاهی ارتفاع تا 133 سانتی متر افزایش پیدا می کند.

 

اندازه دقیق کابینت پایه آشپزخانه

کابینت پایه یا زمینی آشپزخانه به صورت یک درب، دو درب یا بیشتر در روی زمین قرار می گیرد. عمق استاندارد این کابینت ها 58 سانتی متر است که با احتساب کانتر به 63 سانتی متر می رسد. ارتفاع استاندارد کابینت پایه حدود 83 سانتی متر بوده که با در نظر گرفتن کانتر به 88 سانتی متر می رسد. پایه های کابینت پایه قابل تنظیم هستند و حداقل 3 سانتی متر از سطح زمین فاصله دارند. ارتفاع درب های کابینت پایه 80 سانتی متر و ارتفاع کشوها 14 سانتی متر می باشد. عرض کابینت پایه می تواند بین 30 تا 116 سانتی متر در نظر گرفته شود.

 

اندازه دقیق کابینت سینک

اندازه دقیق کابینت سینک

اندازه کابینت سینک باید با توجه به ارتفاع میز کار آشپزخانه تعیین شود. طول کابینت سینک باید حداقل 90 سانتی متر باشد تا فضای کافی برای قرار دادن سینک و شیر آب و دیگر وسایل فراهم شود. ارتفاع استاندارد کابینت باید با ارتفاع میز کار آشپزخانه برابر در نظر گرفت که معمولاً بین 89 تا 91 سانتی متر است. این ارتفاع باعث می شود تا افراد بتوانند به راحتی به سینک و شیر آب دسترسی داشته و از آن ها استفاده کنند.

 

اندازه جای یخچال در کابینت

کابینت یخچال

اندازه باکس یخچال ام دی اف یا دیگر جنس های کابینت با توجه به دو نوع یخچال معمولی و ساید تعیین می شود؛ چرا که اندازه کابینت یخچال ساید و دیگر مدل ها متفاوت می باشد:

  1. ارتفاع استاندارد برای اندازه باکس یخچال ام دی اف، برای هر دو نوع یخچال برابر با 213 سانتی متر است که شامل ارتفاع 180 سانتی متری یخچال و ارتفاع 33 سانتی متری قفسه بالاسری می شود.
  2. عرض کابینت یخچال برای یخچال های معمولی برابر با 66 سانتی متر و برای یخچال های ساید برابر با 90 سانتی متر می باشد.
  3. عمق کابینت برای یخچال ساید بین 85 تا 90 سانتی متر در نظر گرفته می شود، این اندازه برای مدل های معمولی چیزی برابر با 60 تا 70 سانتی متر است.

 

فواصل افقی و عمودی میزهای آشپزخانه

فواصل افقی و عمودی میزهای آشپزخانه

میزهای آشپزخانه در دو حالت ایستاده و نشسته استفاده می شوند. در حالت ایستاده، ارتفاع میز باید بین 89 تا 91 سانتی متر باشد تا دسترسی به وسایل روی میز راحت باشد. در حالت نشسته، ارتفاع میز باید بین 81 تا 84 سانتی متر باشد تا افراد بتوانند راحت بنشینند و به وسایل روی میز دسترسی داشته باشند.

 

فاصله بین کابینت بالا و پایین آشپزخانه

اندازه دقیق فاصله کابینت بالا و پایین آشپزخانه یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که باید در هنگام طراحی آشپزخانه به آن توجه کرد. این فاصله باید به اندازه ای باشد که افراد بتوانند به راحتی به وسایل موجود در کابینت ها دسترسی داشته و همچنین امکان تردد دو نفر در آشپزخانه وجود داشته باشد.

فاصله استاندارد بین کابینت بالا و پایین آشپزخانه حداقل ۱۲۲ سانتی متر است. این فاصله به افراد اجازه می دهد تا به راحتی به وسایل موجود در کابینت های بالایی دسترسی داشته و بدون اینکه نگران برخورد سر خود با کابینت های پایینی باشند.

 

نکات کاربردی فاصله بین کابینت بالا و پایین آشپزخانه

هنگام تعیین فاصله بین کابینت بالا و پایین برای داشتن آشپزخانه ای استاندارد باید به نکات زیر توجه کنید:

  1. فاصله بین کابینت های دیواری و زمینی می تواند بسته به عوامل مختلفی مانند سبک آشپزخانه، اندازه فضا، شیرآلات و تزئینات دیوار تغییر کند.
  2. در فضاهای کوچک، می توان فاصله بین کابینت ها را افزایش داد تا آشپزخانه بزرگ تر به نظر برسد. همچنین می توان از شلف های چوبی یا آینه کاری برای ایجاد خطای دید استفاده کرد.
  3. در فضاهای بزرگ، می توان فاصله بین کابینت ها را کاهش داد تا آشپزخانه دلبازتر شود. همچنین می توان از کابینت های بلندتر و شیرآلات و سینک ظرف شویی بزرگتر استفاده نمود.
  4. استفاده از رنگ های تیره یا تند، باعث کوچک تر دیده شدن آشپزخانه می شود. در این صورت، می توان فاصله را افزایش داد تا فضای آشپزخانه بزرگتر به نظر برسد.
  5. استفاده از آینه کاری باعث بزرگتر دیده شدن آشپزخانه می شود. در این صورت، می توان فاصله را افزایش داد تا فضای آشپزخانه بزرگتر به نظر برسد.

 

کلام آخر

ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه بر اساس نوع آن ها متفاوت است. کابینت های آشپزخانه شامل سوپر و دو تکه هستند و ابعاد آنها بستگی به ترجیحات شخصی، سبک دکوراسیون و اندازه وسایل آشپزخانه متفاوت می باشد؛ به عنوان مثال اندازه جای یخچال در کابینت با توجه به مدل آن متغیر است. مساحت آشپزخانه و سبک دکوراسیون نیز می توانند در ابعاد و اندازه دقیق کابینت تاثیر بگذارند. یکی دیگر از انواع کابینت آشپزخانه جزیره است که نحوه محاسبه متراژ جزیره هم اصول خود را دارد.

 

سوالات متداول

برای اندازه گیری دقیق آشپزخانه چه ابزارهایی نیاز است؟

برای داشتن دقیق ترین نتیجه باید متر لیزری، متر نواری و گونیای نجاری داشته باشید.

نکات مهم در انجام محاسبات اندازه گیری ابعاد آشپزخانه چیست؟

برای محاسابات از ماشین حساب یا نرم افزار محاسبه استفاده کنید. توجه داشته باشید که همه اندازه گیری ها با واحد یکسان انجام شود. همچنین نتایج خود را حداقل دو بار بررسی کنید تا اشتباهی صورت نگرفته باشد.

author-avatar

درباره زهره دوراندیش

من نویسنده‌ای با تجربه در حوزه صنعت ساختمان هستم که به تولید محتوای متنی و سئو شده علاقه‌مندم. سال‌ها فعالیت و تجربه در این حوزه، به من کمک کرده تا نیازها و چالش‌های صنعت ساختمان را به خوبی درک کنم و محتوایی مفید برای حرفه‌ای‌ها و علاقه‌مندان ایجاد کنم. توانایی تهیه انواع مختلف محتوا از جمله مقالات، توضیحات محصول، بروشورها و موارد دیگر را به بهترین شکل ممکن دارم. همچنین با اصول دیجیتال مارکتینگ و سئو آشنایی کامل دارم و می‌دانم چگونه محتوایی تولید کنم که در موتورهای جستجو رتبه بالایی بگیرد و مخاطبان را جذب کند. همواره به دنبال بهبود مهارت‌هایم و ارائه بهترین خدمات به مشتریان هستم و یادگیری مداوم و به‌روز نگه‌داشتن دانش را از اصول مهم خود می‌دانم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *