اندازه گیری کابینت آشپزخانه، یک مرحله حیاتی در فرآیند طراحی و نصب آن است. محاسبه دقیق و صحیح اندازه کابینت، تأثیر بسزایی بر نتیجه نهایی و ظاهر کلی آشپزخانه دارد. پیش از تصمیم گیری برای خرید کابینت آشپزخانه مشهد، در مشخص کردن ابعاد آن وقت و دقت کافی خرج دهید.
آموزش مرحله به مرحله اندازه گیری کابینت آشپزخانه
وسایل لازم برای اندازه گیری کابینت آشپزخانه
پیش از شروع به اندازه گیری کابینت آشپزخانه، لازم است تا ابزار های زیر را فراهم نمایید:
- متر
- مداد
- کاغذ سفید یا کاغذ شطرنجی
مشخص کردن ابعاد آشپزخانه پیش از اندازه گیری کابینت
پیش از نصب و اندازه گیری کابینت باید اندازه فضای قرارگیری آن را مشخص نمایید، آموزش اندازه گیری کابینت به شرح زیر می باشد:
مشخص کردن فضای کف آشپزخانه
برای شروع اندازه گیری کابینت آشپزخانه، ابتدا روی کاغذ شکل کلی فضا را بکشید، تمام وسایل، پنجره ها و درها را روی نقشه مشخص کنید. قسمت هایی که پریزهای برق، لوله کشی و تهویه در آن قرار دارند را در نقشه بکشید. این طرح اولیه، لازم نیست کاملا دقیق باشد؛ تنها کافی است به راحتی آن را متوجه شوید. شما می توانید در این مرحله از آشپزخانه خود عکس بگیرید تا پس از بازسازی، تغییرات به وجود آمده را ببینید.
اندازه گیری محیط آشپزخانه
برای مشخص کردن مقدار فضایی که کابینت می تواند در آن قرار بگیرد. اندازه گیری محیط آشپزخانه بسیار مهم است. در این مرحله باید بررسی کنید که همه دیوارها تراز باشند؛ در غیر این صورت، هنگام نصب کابینت دچار مشکل خواهید شد. اندازه گیری باید از یک گوشه دیوار تا گوشه دیگر انجام بگیرد. از یک جهت شروع به کار کنید؛ می توانید به سمت عقربه های ساعت یا عکس آن اندازه گیری را انجام دهید. در این مرحله از اموزش اندازه گیری کابینت آشپزخانه، پس از یک بار مشخص کردن اندازه کامل فضا، طول جزئیات مثل پنجره، درب و… یادداشت نمایید.
تعیین اندازه ارتفاع در دسترس
برای داشتن اندازه دقیق کابینت، باید ارتفاع آشپزخانه را اندازه گیری کرد. با این کار می توان فضای عمودی موجود برای کابینت های هوایی و زمینی را مشخص نمود. در طریقه اندازه گیری کابینت به صورت اصولی، طول زمین تا سقف را در همه گوشه ها و وسط آن ها اندازه بگیرید. در اطراف پنجره ها اندازه گیری را از کف تا پایین قاب آن ها انجام دهید. سپس ارتفاع خود پنجره و فاصله آن تا سقف را اندازه بگیرید. در صورت وجود سقف کاذب، محاسبه مقدار ارتفاع آن نیز مهم است. بررسی تراز بودن کف در این مرحله برای داشتن یک کابینت با اندازه دقیق بسیار مهم می باشد.
اندازه گیری تمامی وسایل متصل به دیوار
برای همه وسایلی که در مراحل قبلی آموزش اندازه گیری کابینت، بر روی نقشه خود یادداشت کرده بودید، عرض و طول را مشخص نمایید. با این کار فضای موجود برای نصب کابینت مشخص می شود.
محاسبه فاصله وسایل از سقف و کف
باید فاصله بخش های مختلف آشپزخانه مانند تهویه، پنجره، پریزها از دیوارها و کف را معین کنید. به این صورت، همه موانع برای طراحی را در نظر می گیرید و می توانید بهترین ابعاد را برای کابینت انتخاب کنید.
تعیین شکل آشپزخانه
با توجه به فضایی که دارید؛ می توانید از بین مدل های U، G، L، جزیره و… انتخاب کنید.
آموزش اندازه گیری کابینت
در نحوه اندازه گیری کابینت، پس از اینکه فضای موجود برای نصب مشخص شد؛ می توانید شروع به اندازه گیری اجزای کابینت کنید. بخش های نیازمند تعیین اندازه در کابینت، شامل درب ها، باکس و کشوها می شوند.
اندازه گیری درب ها
در نحوه اندازه گیری درب کابینت به صورت صحیح، باید ارتفاع درب ها را از بالا به پایین مشخص کنید؛ سپس عرض را اندازه بگیرید. اگر روی سطح کابینت دارای دستگیره و اجزای تزئینی بود از داخل مقادیر ارتفاع و عرض را مشخص کنید.
محاسبه ابعاد داخلی
ابعاد بخش داخلی کابینت، اندکی کوچک تر از بیرون آن است. هنگام اندازه گیری کابینت آشپزخانه باید ارتفاع، عرض و عمق بخش داخلی را جداگانه مشخص کنید. ابعاد باکس داخلی کابینت، می تواند در جاداری آن تاثیر گذار باشد و بر اساس آن ایده مرتب کردن کابینت آشپزخانه تغییر کند.
اندازه گیری بخش بیرونی
یکی از مراحل مهم در آموزش اندازه گیری کابینت، مشخص کردن ابعاد بیرونی آن با توجه به بخش های اضافه مانند قرنیز می باشد. همانند سایر بخش ها ارتفاع، عرض و عمق بیرون کابینت را اندازه بگیرید.
کشوهای کابینت
اندازه گیری کابینت باید با تمامی جزئیات انجام شود. یکی از این بخش ها کشو می باشد که نحوه اندازه گیری کشو کابینت به شرح زیر است:
- ارتفاع و عرض جلوی کشو را تعیین ابعاد کنید.
- ارتفاع، عمق و عرض باکس کشو را اندازه گیری نمایید.
ابعاد استاندارد در اندازه گیری کابینت آشپزخانه
کابینت های استاندارد ابعاد مشخصی دارند. استاندارد اندازه گیری کابینت با یک دیگر متفاوت است.
نوع بلند | نوع هوایی | نوع زمینی | |
213، 228.5، 244 | 76، 91.5، 106.5 | 61 تا 87.5 | طول (cm) |
46 یا 61 تا 91.5 | 30.5 تا 91.5 | 23 تا 106.5 | عرض (cm) |
30.5، 61 | 30.5، 61 | 61 | عمق (cm) |
نتیجه گیری
پیش از تعیین ابعاد کابینت باید فضای موجود برای نصب آن را در آشپزخانه اندازه بگیرید. سپس، اندازه گیری کابینت آشپزخانه باید با دقت و حوصله انجام شود. به طوری که تمام اجزا از جمله اندازه گیری کشو کابینت، درب و بخش های بیرونی و داخلی صورت می گیرد. به این صورت از مشکلات بعدی در نصب و استفاده، جلوگیری خواهید کرد. کابینت های استاندارد ابعاد مشخصی دارند که باید هنگام خرید و اندازه گیری به آن توجه کرد. شما می توانید انواع کابینت با ابعاد استاندارد را از سایت سلام دکور تهیه نمایید.
سوالات متداول
چرا اندازه گیری دقیق کابینت آشپزخانه مهم است؟
اهمیت اندازه گیری آشپزخانه در این است که تناسب کابینت ها با آشپزخانه و زیبایی آن ها راتضمین می کند؛ همچنین از هدر رفتن وقت و سرمایه شما جلوگیری می نماید.
برای افزایش دقت اندازه گیری چه کار کنیم؟
حتما دو بار هر اندازه گیری را تکرار کنید، یادداشت برداری کامل و مرتبی انجام دهید و در پایان از شخص دیگری برای نگه داشتن متر و… کمک بگیرید.