از مواردی که می تواند محیط را لوکس و متفاوت کند؛ نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه است. شما با خرید کابینت ارزان در مشهد یا هر جای دیگر، می توانید بخش هایی که نیاز دارند را نورپردازی کنید. آنگاه می بینید که چقد محیط آشپزخانه زیبا و تو چشم می شود و کابینت ها گران قیمت و براق به نظر می آیند. ایده ها و چراغ های متفاوتی برای ایجاد روشنایی وجود دارد که با هر سلیقه ای، می توانید از آن بهره ببرید.
تاثیر نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه در زیبایی فضا
در چند سال اخیر، نورپردازی کابینت ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است و طرفداران زیادی دارد. این ایده به جذابیت بیشتر فضای آشپزخانه، بسیار کمک کرده است. یکی از نقاط بسیار مناسب برای نصب چراغ، نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه می باشد. ایجاد نور، تمام فضا های تاریک و سایه های موجود در آشپزخانه را از بین می برد. علاوه بر روشنایی، ایده خوبی برای زیبایی و تزیین کابینت ها می باشد. نور سفید بهترین انتخاب است. برای ایمنی (جلوگیری از آتش سوزی و برق گرفتی) حتما از روکش استفاده کنید.
انواع نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه
امروزه برند های معروف کابینت، بسیار از ایده نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه استفاده می کنند و باعث می شود جلوه محصولاتشان چند برابر گردد. این جلوه گری به چند صورت انجام می شود.
نور پردازی خطی
نور زیر کابینت به صورت خطی، نور های بسیار طولانی و باریک هستند که در لبه زیرین کابینت های هوایی نصب می گردند. چراغ های خطی که LED می باشند بر خلاف هالوژن ها که نور بیشتر را به یک قسمت می دهند، نور را پخش می کنند و به تمام قسمت ها به مقدار مساوی نور می رسد. از مزیت های LED این است که می توانید، قطعات آن را بهم وصل کنید و به همه نقاط به صورت یکپارچه نور برسانید.
نو پردازی توکار
این چراغ ها دارای ظاهر بسیار زیبا هستند که کاملا به صورت توکار اجرا می شوند. مناسب برای آشپزخانه ها با سبک مدرن هستند. برای نصب نور پردازی زیر کابینت از نوع توکار، نیاز به فرد متخصص (برق کار) است. برای سیستم توکار، می توانید از کلید پریز هایی استفاده کرد که در معرض دید نباشند.
نور پردازی پنلی
این مدل از نور پردازی (پنلی) فقط مختص فضای آشپزخانه و کابینت نیست و می توان در بخش های دیگر خانه هم از آن ها بهره برد. پنل، دارای ابعاد مختلفی است که برای نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه، سایز های نسبتا کوچک و دایره شکل آن بسیار مناسب می باشد. نور پردازی پنلی، بیشتر در سقف آشپزخانه به کار گرفته می شود و توکار آن جذاب تر است.
نور پردازی هالوژن
از ویژگی های شاخص هالوژن، نور متمرکز آن است که طرفداران زیادی دارد. از این چراغ در بخش های مختلف از جمله نور پردازی زیر کابینت استفاده می کنند؛ اما بیشتر به عنوان نور کابینت در قسمت بالا و برای جلوه زیباتر آن به کار گرفته می شود. تنوع رنگ و طرح چراغ های هالوژنی خیلی زیاد است. شما متناسب با رنگ کابینت های خود می توانید از هر کدام که دلتان می خواهد؛ بهره ببرید.
نور پردازی نواری فلورسنت
فلورسنت ها باریک و دارای نور بسیار زیاد هستند. این چراغ ها از روبرو دیده نمی شوند و مناسب برای نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه می باشند. از جمله مزیت های این چراغ می توان به بدنه محکم، سیم کشی راحت، با دوام و جای گیری مناسب اشاره کرد. البته هزینه فلورسنت ها بالا می باشد و اشعه UV تولید می کنند.
نور پردازی سنسوردار
چراغ سنسوردار، از گزینه های پرطرفدار برای نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه است. در فضاهای مدرن بسیار از این چراغ استفاده می شود و بسیار جذاب می باشد. از مزیت های نور پردازی سنسوردار می توان به صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد؛ زیرا طراحی این چراغ ها، به گونه است که با باز شدن درب کابینت ها و یا کشو ها روشن می شوند.
نور پردازی گرد
برخی به این نوع نور پردازی (گرد)، توپ هاکی می گویند که به علت شباهت ظاهری آن ها است. این سیستم با لامپ هالوژنی و زنون در بازار موجود می باشد. به دلیل آنکه نور سفید ساطع می کنند به وضوح بیشتر کمک می کند؛ ولی چشم را می زنند و از لامپ های هالوژن دیگر بسیار داغ تر هستند. اگر قصد استفاده از نوع زنون داشتید، حتما پایه ها را بررسی کنید و از میزان گرمایی که به کابینت ها منتقل می کنند؛ آگاه شوید.
نور پردازی ریسه
به کار گیری انواع ریسه (شلنگی و نئون) برای نور پردازی بسیار رایج است. ریسه ها برای نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه و کانتر خیلی گزینه خوبی می باشند. ریسه زیر کابینت، بسیار طولانی، باریک، ولتاژ پایین و انعطاف پذیر است. هنگام نصب، از هر جا که بخواهیم؛ می توانیم طول آن را کم کنیم. برای بین کابینتی های گرانیتی، ریسه گزینه خوبی نیست زیرا نور را منعکس می کند و LED انتخاب بهتری برای چراغ بین کابینتی می باشد.
نور پردازی SMD
نور مخفی اس ام دی بهترین انتخاب برای نور پردازی کابینت است. به خصوص برای افرادی که به زیبا تر شدن منزل خود اهمیت می دهند و به دنبال سبک های مدرن و شیک هستند. لامپ های SMD دارای طراحی های متنوع هستند و برای تمام قسمت های کابینت به کار می رود.
در کدام قسمت های کابینت می توان نور پردازی انجام داد؟
تمام بخش های کابینت آشپزخانه را می توان نور پردازی کرد. به طور کلی نور علاوه بر ایجاد روشنایی، منجر به زیبا تر شدن محیط و ایجاد فضایی گرم و صمیمی می شود.
داخل کابینت
وقتی وارد محیط روشن و نورانی آشپزخانه می شوید، توقع دارید در کابینت را که باز می کنید همچنان فضا روشن باشد. در ضوابط طراحی کابینت هم به روشنایی توجه می شود. این نور پردازی می تواند با سیستم سنسوردار انجام شود که با باز و بسته کردن درب کابینت ها، چراغ ها روشن و خاموش شوند؛ زیرا این کار به شدت در مصرف برق صرفه جویی می کند.
کانتر آشپزخانه
روی کانتر آشپزخانه، کار های ظریف و دقیق مانند برش گوشت و سبزیجات، تزیین، اندازه گیری های مخصوص پخت و پز و… انجام می شود. پس نور کافی برای این بخش ضروری است. طراحی نور مخفی در بالا کانتر، به روشن شدن نقاط تاریک این فضا و بزرگتر دیده شدن آشپزخانه کمک می کند.
داخل کشو ها
نور پردازی کابینت ها صرفا مختص به نمای ظاهری آن ها نیست بلکه فضاهای داخلی مانند کشو ها نیاز به روشنایی دارند؛ زیرا کشو ها محل نگهداری ابزار کوچک و پراکنده مانند قاشق چنگال، ادویه و… هستند. از این رو برای پیدا کردن این ها نیاز به نور پردازی داخلی می باشد. نصب آن حتما توسط شخص متخصص انجام شود.
جزیره آشپزخانه
در آشپزخانه های جدید، استفاده از جزیره بسیار رایج است. نور پردازی این بخش، جدا از دیگر فضا ها می باشد و زیبایی آشپزخانه را چند برابر می کند؛ اما باید با سیستم روشنایی دیگر بخش ها هماهنگ باشد. چون جزیره مکانی است که همه اعضاء خانواده گرد هم می آیند؛ پس نور پردازی آن باید اصولی و با ظرافت انجام شود. این ایده باید در قسمت بالایی کانتر اجرا شود اما می تواند مانند نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه، در بخش زیرین کانتر سیستم روشنایی تعبیه شود.
بالای سینک ظرفشویی
سینک ظرفشویی و آبچکان بخشی از آشپزخانه می باشد که بسیار پر کاربرد است و افراد زیادی به آن رجوع می کنند. چون آبچکان در بالای سینک قرار می گیرد؛ سایه آن به روی ظرف شور می افتد و آن بخش را تاریک می کند. پس نیاز به نور در این نقطه شدیدا احساس می شود. با نور پردازی در بخش بالایی و زیرین آبچکان، می توان این مشکل را رفع کرد. علاوه بر رفع نیاز، با ایجاد نور می توان به زیبا تر شدن این قسمت کمک کرد.
بالا کابینت
یکی از عوامل زیبا سازی در آشپزخانه، نور پردازی قسمت های بالایی کابینت است که به دکوراسیون داخلی نیز کمک می کند. به خصوص کابینت هایی که با سقف فاصله کمی دارند؛ با ایجاد روشنایی می توان جلوه زیبایی به محیط داد.
مدل طراحی نور پردازی کابینت
نور مخفی کابینت، در ابتدا زیر کابینت رواج پیدا کرد. این روش بسیار مورد استقبال قرار گرفت؛ زیرا باعث روشنایی محیط آشپزخانه، آشپزی راحت تر و زیبایی فضا می شد. اما امروزه علاوه بر قسمت زیرین، در بقیه بخش های کابینت نیز نور پردازی انجام می گردد. در این ایده، از لامپ های LED نسبت به بقیه چراغ ها بیشتر استقبال شده است؛ زیرا هم نور بیشتری دارد و هم فضای آشپزخانه را زیبا تر می کند.
جمع بندی
روش ها و ایده های متفاوتی برای نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه و دیگر بخش های آن، مانند داخل کشوها، کانتر، جزیره و بالا کابینت وجود دارد. شما باید با توجه به سلیقه خود، بودجه، ابعاد آشپزخانه و میزان نور مورد نیاز، کابینت ها را نور پردازی کنید. در نظر داشته باشید برای ایجاد فضایی لوکس و زیبا، بیش از حد روشنایی ایجاد نکنید.
سوالات متداول
چه نوع نورپردازی زیر کابینت آشپزخانه را انتخاب نماییم؟
در ابتدا باید به برخی موارد مانند نوع لامپ، رنگ نور، میزان روشنایی و کنترل ها توجه کنید.
نور پردازی زیر کابینت آشپزخانه چه مزایایی دارد؟
افزایش دید، افزایش ایمنی، بالا بردن قیمت خانه و ایجاد فضای دلپذیر
نحوه نصب نورپردازی های زیر کابینت به چه شکل است؟
ابتدا محل مورد نظر را انتخاب نمایید، نور ها را به کابینت وصل کنید، سیم ها را به برق متصل نمایید و در آخر چراغ ها را تست کنید.