سقف کاذب یکی از محبوب ترین المان های دکوراتیو در دکوراسیون داخلی هست و به دلیل مزایای متعددی مانند مقاومت در برابر رطوبت، وزن سبک و … مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. روش نصب سقف کاذب شامل چهار مرحله اندازه گیری، نحوه نصب نبشی سقف کاذب، نصب سپری و نصب آویزها می باشد. با توجه به آموزش گام به گام نصب سقف کاذب می توان این متریال را به راحتی و در مدت زمان کوتاهی نصب کرد.
نحوه نصب سقف کاذب چگونه است؟
روش نصب سقف کاذب شامل بخش اصلی نصب پنل و تایل و نصب شبکه فلزی می باشد. در واقع، شیوه نصب انواع مختلف سقف کاذب مانند گچی، پی وی سی، طلقی مشابه به یکدیگر هستند؛ اما ممکن است نصب هر یک از آن ها به ابزار و تجهیزات متفاوتی نیاز داشته باشد.
ویدیو آموزش نصب سقف کاذب pvc
برای اجرای سقف کاذب pvc می توانید فیلم آموزش نصب سقف کاذب پی وی سی را مشاهده فرمایید.
ملاحظات پیش از نصب سقف کاذب پی وی سی
برای انجام صحیح روش نصب سقف کاذب پی وی سی، عوامل مختلفی وجود دارند که می توانند تأثیرگذار باشند. قبل از نصب سقف کاذب پی وی سی، لازم است به موارد زیر توجه شود:
- در صورتی که ابعاد محل نصب، مضرب دقیقی از 60 سانتی متر نباشد، از تایل برش خورده استفاده کنید.
- تایل های پی وی سی را باید در دمای 16 الی 21 درجه سانتی گراد نگهداری کرد. برای این کار، می توانید تایل ها را 24 ساعت قبل از نصب از کارتون خارج کرده و در معرض هوای محیط قرار دهید.
- قبل از نصب تایل های پی وی سی، دست های خود را با آب و صابون بشویید تا از ایجاد لکه بر روی آن ها جلوگیری شود.
آموزش گام به گام نصب سقف کاذب پی وی سی
سقف کاذب پی وی سی یکی از محبوب ترین انواع سقف کاذب می باشد که به دلیل مقاومت بالا، دوام طولانی و قیمت مناسب، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است با ترکیب سقف کاذب و دیوارپوش پی وی سی می توان فضایی زیبا، مدرن و کاربردی ایجاد کرد. نصب دیوارپوش PVC کمی پیچیده تر از روش نصب سقف کاذب می باشد و بهتر است توسط نصاب دیوارپوش پی وی سی انجام شود. نحوه اجرای سقف کاذب پی وی سی اهمیت بسیاری دارد و همانطور که گفته شد، مراحل نصب انواع سقف کاذب یکسان هست و همگی از روند زیر تشکیل شده است.
مرحله اول: اندازه گیری
اولین مرحله از نحوه نصب سقف کاذب پی وی سی شامل تعیین نحوه چیدمان تایل ها بر روی سقف و تعیین ارتفاع سقف می باشد. در این مرحله، ارتفاع سقف کاذب نیز باید مشخص شود، و اگر اندازه ای مشخص نشده است، پیشنهاد می شود که سقف کاذب را 10 تا 15 سانتی متر پایین تر از سقف اصلی نصب کنید.
مرحله دو: نحوه نصب نبشی سقف کاذب
دومین مرحله در طریقه نصب سقف کاذب پی وی سی به این صورت است که در ابتدا باید ارتفاع مطلوب برای نصب سقف کاذب را مشخص کنید. سپس این ارتفاع را بر روی دیوارهایی که قصد نصب سقف کاذب در آنها را دارید، علامت گذاری کنید. سپس با استفاده از تراز، ارتفاع نبشی ها را علامت بزنید.
سپس، نوبت به علامت زدن محل اتصال نبشی ها بر روی دیوار می رسد. برای این کار، اگر دیوار با کاشی پوشیده شده است، از میخ پرچ استفاده کنید. اگر دیوار از جنس گچی می باشد، از رول پلاک استفاده کنید و برای دیوار بتنی، میخ چاشنیرا را بکار ببرید. در هر صورت، اطمینان حاصل نمایید که نبشی ها به درستی و با دقت روی دیوار نصب شده اند.
مرحله سوم نحوه نصب سپری سقف کاذب
در گام سوم، بعد از تعیین نحوه چیدمان تایل ها بر روی سقف، سازه های سپری (T-channel) را به صورت عمود بر نبشی ها نصب کنید. این سازه های فرعی، وظیفه تحمل بار تایل ها را بر عهده دارند. برای یافتن راستای دقیق نصب سپری، بهتر است از یک نبشی به نبشی مقابل، طنابی متصل کرده و این کار را در فواصل 120 سانتیمتری تکرار نمایید. سپس سازه های سپری باید در این نقاط نصب گردد تا تایل ها به صورت منظم و با استحکام بر روی سقف قرار گیرند.
مرحله چهارم: نصب آویزها در سقف کاذب پی وی سی
برای اتصال سیم مفتول یا فنر آویز به سازه های سقف کاذب، نبشی ها را به سقف اصلی نصب کنید. پس از نصب نبشی ها، محل دقیق قرارگیری روشنایی ها باید معین شود و سپس با توجه به محل قرارگیری سپری های اصلی، آویزها نصب می گردد. آویزها علاوه بر اتصال روشنایی ها، وزن سقف کاذب را هم مهار می کنند.
مزایا اجرای سقف کاذب پی وی سی
سقف کاذب پی وی سی دارای مزایای بسیاری است که آن را به گزینه ای محبوب برای استفاده در فضاهای مختلف تبدیل می کند. از جمله مزایای این نوع سقف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سقف کاذب پی وی سی در برابر رطوبت و آب بسیار مقاوم است و می تواند در فضاهایی مانند آشپزخانه و حمام که در معرض رطوبت هستند، مورد استفاده قرار گیرد.
- سقف کاذب پی وی سی وزن بسیار کمی دارد و بار اضافی زیادی به سقف و سازه وارد نمی کند. این امر به ویژه در هنگام وقوع زلزله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
- دارای دوام و طول عمر بالایی است و نیاز به نگهداری خاصی ندارد.
- در طرح ها و رنگ های متنوعی تولید می شود و می توان آن را با هر دکوراسیونی ست کرد.
- به راحتی و در مدت زمان کوتاهی نصب می شود.
- سهولت دسترسی به تاسیسات
آموزش نصب سقف کاذب گچی
روش نصب سقف کاذب گچی در مدل ها و طرح های مختلف، به صورت مشخصی امکان پذیر است. برای نصب سقف کاذب گچی، ابتدا باید تایل های گچی در ابعاد 60 در 60 سانتی متر تهیه کنید. سپس، با در اختیار داشتن وسایل مورد نیاز برای نصب سقف کاذب pvc، می توانید مراحل نصب را به شرح زیر انجام دهید:
اندازه گیری دقیق سقف
اولین قدم، اندازه گیری دقیق سقف است. باید سقف را دیوار به دیوار و کاملاً دقیق اندازه گیری کنید.همچنین تعداد تایل های مورد نیاز باید محاسبه گردد.
تعیین ابعاد سقف کاذب
باید ابعاد سقف کاذب را تعیین کنید. معمولاً سقف کاذب باید بین 10 تا 15 سانتی متر پایین تر از سقف اصلی نصب شود.
نصب نبشی ها
دور تا دور سقف اصلی را نبشی نصب کنید تا سقف کاذب بر روی آن ها سوار شود. برای نصب نبشی ها می توانید از دریل و رول پلاک یا میخ چاشنی استفاده کنید.
نحوه نصب سپری سقف کاذب گچی
یک سازه سپری نصب کنید تا تایل های 60 در 60 بر روی آن نصب شوند.
آویزان کردن سقف کاذب
سقف کاذب را با آویز یا سیم مفتولی به سقف اصلی آویزان کنید.
نصب تایل ها
تایل های مربوط به سقف کاذب را بر روی سازه نصب کنید. ابتدا تایل های سالم را نصب کنید و سپس برای گوشه ها، به سراغ برش دادن آن ها بروید.
نورپردازی
در انتهای فرآیند نصب، می توانید با کمک نورپردازی های جذاب، به زیباسازی سقف بپردازید.
کلام پایانی
نصب سقف کاذب یک فرایند پیچیده و مهم است و شامل چهار مرحله اصلی اندازه گیری، نصب نبشی، نصب سپری و نصب آویزها می باشد. در این فرایند، شناخت نحوه نصب تایل ها، نبشی ها، سپری ها و آویزها از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. نصب سقف کاذب پی وی سی کار نسبتاً ساده ای به شمار می رود و می توان آن را با کمی دقت و مهارت انجام داد. با این حال، در صورت عدم تجربه کافی، بهتر است این کار را به یک نصاب حرفه ای بسپارید.
سوالات متداول
مراحل نصب سقف کاذب چیست؟
مراحل اجرای سقف کاذب عبارتند از؛ جانمایی و تعیین تراز، نصب تراز های فلزی، نصب پنل های پی وی سی و نصب ابزار دور لبه های سقف تا ظاهری زیبا و تمیز ایجاد شود.
نکات مهم نصب سقف کاذب را بیان کنید؟
پیش از نصب باید از عدم وجود سیم برق و لوله ها یقیین حاصل کنید. برای این کار از ابزار و یراق آلات با کیفیت بهره بگیرید. مراحل نصب را با دقت و ظراف پیگیری کنید. بهتر است در صورت نداشتن تجربه کافی از متخصصین این حوزه کمک بگیرید.