کابینت های روکش چوب به دلیل زیبایی و طراحی شیک خود، یکی از گزینه های محبوب برای استفاده در آشپزخانه محسوب می شوند. با این حال، هنگام انتخاب در کنار مزایا باید معایب کابینت روکش چوب را نیز در نظر گرفت. اکثر معایب این مدل کابینت ارزان در مشهد با نگهداری و استفاده صحیح به طور کلی حل می شوند.
آشنایی با معایب کابینت روکش چوب
مزایا کابینت روکش چوب باعث شده اند که در اکثر آشپزخانه ها مورد استفاده قرار بگیرد؛ با این حال، پیش از نصب باید با معایب کابینت پیش ساخته از این نوع آشنا بود تا بهترین متریال برای نیازهای هر محیط انتخاب شود.
استقامت کمتر از چوب طبیعی
کابینت روکش چوب به دلیل این که تنها یک لایه نازک از چوب بر روی خود دارد، استقامت کمتری نسبت به انواع تمام چوب از خود نشان می دهد؛ این مدل از کابینت در برابر ضربه و خراش حساس تر می باشد. استقامت کم تر روکش چوب باعث عمر کمتر آن به نسبت چوب طبیعی شده است.
احتمال کنده شدن لایه چوب و شکستن
یکی از مهم ترین معایب کابینت روکش چوب، لایه لایه شدن آن می باشد. این محصول از یک لایه چوب بر روی MDF تشکیل شده است؛ به دلیل این موضوع، میزان انقباض و انبساط هر لایه با هم متفاوت می باشد و امکان ترک خوردگی لایه چوب وجود دارد.
دشواری تعمیر به نسبت چوب طبیعی
در صورت خرابی، تعمیر روکش چوب دشوار است. دلیل اصلی این موضوع، نازک بودن لایه چوب و عدم امکان سمباده زدن آن برای رفع خرابی می باشد؛ به همین علت، باید کل لایه جدا شود و با لایه دیگری جایگزین گردد. علاوه بر این، به دلیل تنوع بالا در طرح و جدید شدن مدل های روکش، پیدا کردن یک پوشش مشابه با طرح قبلی بسیار دشوار است.
احتمال رنگ پریدگی در گذر زمان
از دیگر معایب کابینت روکش چوب، امکان رنگ پریدگی آن در معرض نور خورشید یا نورهای مصنوعی می باشد.
راهکار های کاهش معایب کابینت روکش چوب
اکثر معایب ذکر شده در انواع مرغوب وجود ندارند یا کمتر دیده می شوند. روش هایی نیز برای نگهداری بهتر روکش چوب و رفع معایب آن وجود دارند که به شرح زیر می باشند:
افزایش شباهت کابینت چوب طبیعی با مدل روکش چوب
شما می توانید با استفاده از منبت کاری یا طراحی های CNC سه بعدی بر روی مغزی MDF، روکش چوب را بیشتر از قبل شبیه به انواع طبیعی نمایید.
رعایت نکات نگهداری روکش چوب
لایه چوبی نیاز به نگهداری دقیق دارد برای کاهش معایب روکش چوب، توصیه می شود موارد زیر را رعایت نمایید:
- تمیز کردن کابینت ها با پارچه نم دار و عدم استفاده از شوینده های شیمیایی قوی
- خشک نگه داشتن سطح کابینت
- جلوگیری از تابش مستقیم نور بر روی کابینت
- عدم قرار دهی ظروف داغ بر روی سطح به طور مستقیم
مهمترین مزایا کابینت روکش چوب
پس از بررسی معایب نباید از مزایا کابینت روکش چوب، غافل شد. دلایل زیادی وجود دارند که باعث محبوب شدن این متریال در ساخت کابینت ها شده اند؛ مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشند:
شباهت به چوب طبیعی
در بین تمامی انواع کابینت MDF، مدل روکش چوب بیشترین شباهت را با چوب طبیعی دارد؛ دلیل این موضوع، استفاده از متریال طبیعی در ساخت لایه رویی است.
تنوع بالا در طرح و رنگ
از اصلی ترین مزایا کابینت روکش چوب، تنوع طرح و رنگ آن است که مطابق هر سلیقه ای می باشد. علاوه بر این، پوشش چوب می تواند از چوب های کمتر متداول مانند بامبو یا ماهون ساخته شود. تنوع طرح های کابینت روکش چوب، آن را به انتخاب خوبی برای ترکیب با زیباترین مدل کابینت های گلاس تبدیل کرده است.
مقرون به صرفه
نحوه ساخت این متریال با توجه به قیمت کابینت روکش چوب باعث پایین آمدن هزینه اجرای آن شده است. بخش اصلی این محصول از MDF یا پلی وود ساخته می شود که یک محصول ارزان می باشد. لایه رویی اما از برش نازک تنه درخت، ساخته می شود.
قابلیت رنگ شدن
در صورت رنگ پریدگی می توان این کابینت را با رنگ دلخواه رنگ آمیزی کرد.
نگهداری آسان
یکی از مزایا کابینت روکش چوب برای بیشتر افراد، سهولت نگهداری آن به نسبت چوب طبیعی است. سطح صاف این متریال تنها با یک دستمال نم دار تمیز می شود و نیازی به روغن کاری برای حفظ ظاهر ندارد.
دوست دار محیط زیست
همه انواع کابینت MDF به دلیل استفاده کمتر از منابع طبیعی، انتخاب های بهتری برای حفظ محیط زیست می باشند.
قابلیت ابزار خوری
جنس مغزی این نوع کابینت، توانایی ابزار خوری بالا و ایجاد طرح های منبت کاری را دارد.
نتیجه گیری
کابینت های روکش چوب می توانند با کمترین هزینه، ظاهری زیبا و شیک به آشپزخانه بدهند؛ با این حال، همانند همه متریال ها این محصول نیز دارای نکات منفی می باشد. آشنایی با معایب کابینت روکش چوب، می تواند در مراقب و نگهداری از آن به شما کمک کند. اکثر عیب هایی که در این نوع کابینت وجود دارند در جنس های مرغوب رفع شده اند؛ شما می توانید با خرید کابینت روکش چوب خود از سلام دکور از کیفیت آن مطمئن شوید و بهترین تجربه را داشته باشید.
سوالات متداول
دلیل استقامت پایین تر روکش چوب از چوب طبیعی چیست؟
از دلایل اصلی استقامت پایین تر روکش چوب می توان نازکی لایه روکش، استفاده از چسب نامرغوب و کیفیت پایین لایه MDF اشاره کرد.
آیا این موضوع که از چوب چه درختی برای روکش استفاده شود در کیفیت کابینت روکش چوب موثر است؟
بله، چوب هایی مانند بلوط و راش مقاومت بالانری از کاج و صنوبر دارند.
در چه شرایطی احتمال شکستن روکش کابینت بیشتر است؟
اگر سطح کابینت دائما در معرض رطوبت، نور و ضربه باشد، احتمال شکستن آن بالا می رود.